Paduchii sunt o problema comuna!

A fost o data, cum se mai poate intampla iar si iar si iar, o fetita cu parul ca de aur. Avea niste bucle frumoase, care in bataia soarelui, pareau fire din aurul cel mai pur si mai curat. Aceasta fetita dulce, era mandria parintilor , asa cum sunt toti copilasii pentru parintii lor. Nu era zi sa nu se joace in parc sau la gradinita, alaturi de colegii ei.
Intr-o zi, pe cand se juca in parc a vazut un grup de copii si s-a aproiat sa se joace cu ei. In timp ce se juca cu acestia a inceput sa duca tot mai des mana la buclele ei dragi, sa se scarpine ca si cum ceva o deranja. Initial mai putin, apoi mai des, pana niste copii mai mari incepusera sa rada de ea ca e murdara si sigur are paduchi.
Fetita cu zambetul larg si parul ca de aur , incepu sa planga si alerga catre mama ei.
– Mami, mami…copiii aceia spun ca am paduchi!
Mama o luase in brate si incerca sa o linisteasca. Initial a fost greu de crezut ca ar putea avea asa ceva, pentru ca baita de seara nu lipsea si curatenia era exeplara…dar mama nu stia ca paduchii nu fac pretentii, ba chiar iubesc parul curat!
Ajunsa acasa, mama ii facuse fetitei, obisnuita baita de seara si nu observase ca deja aceasta avea oua de paduchi la radacina parului. A doua zi cand mama vazuse ca aceasta duce manuta la cap, tot mai des isi rugase fetita sa stea 1 minutel linistita pentru a vedea ce anume o deranjeaza. Ceva, acolo era! Niste oua de paduchi. Daca acestea erau acolo, inseamna ca si indivizii care le-au depus, erau prin apropiere. In momentul de disperare si de frica de a nu se face de rusine, mama isi unsese copila pe par , cu gaz. Un chin, un calvar pt o fetita sensibila ce abia putea indura acest miros puternic. Senzatia de caldura si usturime, date de gazul din par…o deranjau enorm.
In cele din urma, mama fusese nevoita sa ii spuna copilei ca are paduchi, ca acestia nu au murit cu gaz si ca este nevoie sa o tunda la zero,sa o lase fara parul ei buclat si frumos.
Poate pentru un baietel e mai usor de indurat, pentru ca acestia sunt invatati cu tunsorile scurte…dar cum sa ii spui unei printese, ca nu o sa mai poata folosi clamitele de par, alese cu mare grija?
Copila incepuse sa planga, fara a intelege mare lucru si punand mereu intrebarea ,, De ce ea?,,
Din pacate varsta medie la care copiii pot contacta paduchii, este ingrijoratoare!
Varsta la care cei mai multi ar trebuii sa stie de joaca, fara frica de a contacta din nou paduchi este si varsta la care contaminarea este ce-a mai frecventa.

varsta-medie-a-romanilor-in-momentul-contactarii-paduchilor

Intelegand sau nu, acesti copii ca si printesa din mica noastra poveste, se conformeaza cu tunsul , cu gazul intins pe par, cu statul la curatarea manuala a parintilor sau la periajul cu pieptenele bunicii , acela de os cu dintii desi , care de cele mai multe ori smulge parul!
Cum nu putea merge la o frizerie pentru a tunde fetita, mama apeleaza la o prietena de incredere cerand un sfat in privinta tunsului. Aceasta dorea sa stie cum sa o tunda, fara a o rani si fara ca nimeni sa nu afle de problema acesteia. V-am spus deja ca oamenii o percep ca pe o rusine si nu ca pe o problema si tocmai asta este problema in sine.
Noroc cu aceasta prietena foarte draguta si dornica sa o ajute. Isi deschide si ea sufletul si ii povesteste cum a intampinat aceeasi problema cu cateva saptamani in urma cand in scoala unde preda, a fost o epidemie. A fost indeajuns sa aiba un singur copil si apoi s-au raspandit in toata clasa, apoi in scoala. Mama unuia dintre copii a venit cu solutia ce a dat rezultate, fara ca nici unul din copii sa fie traumatizat de tuns, uns cu gaz si cine mai stie ce alte leacuri babesti.
La auzul acestei vesti, mamica isi calmeaza printesa si isi roaga prietena sa ii spuna exact despre ce este vorba.
De undeva din capatul firului , veni si solutia!
Era vorba de solutia http://paranix.ro/
Intr-un suflet, mama a pus mana pe telefon si a comandat tratamentul Paranix dar si un spray pentru preventie! De acum stie ce are de facut si a inteles ca preventia este mai buna decat tratarea, mai ales in cazurile de epidemie.
Foarte multi parinti au ales preventia si in cazurile cand nu sunt epidemii, pentru ca nici unul din acestia nu isi doreste ca, copilul sau copiii lor sa fie una din verigile acestor epidemii ce apar ca de nicaieri. Sunt necesare 15 minute , pentru a distruge paduchii ci ouale acestora in proportie de 100%
Atat de simplu si netraumatizant pentru copii si atat linistitor pentru parinti.
Solutia salvatoare de la Paranix, a ajutat multi copii dar si adulti. Trebuie avut in vedere ca si adultii pot lua paduchii de oriunde, oricand. Nu este doar o problema a oamenilor cu o igiena precara sau a copiilor. Este o problema comuna.
In filmuletul de mai jos, puteti vedea si cele mai intalnite metode de contaminare cu paduchi.

Sa uitam de foarfece, masini de tuns, gaz si lacrimile celor mici la toate aceste chinuri.

Paranix este aliatul parintilor, adultilor si a tuturor celor ce doresc sa scape de paduchi!

La incheiere, ca dovada ca paduchii nu sunt o rusine ci mai degraba o problema, o sa va spun ca am fost tunsa de doua ori cheala, ca imi doream parul lung pentru a avea codite frumos impletote si elastice de par cu capsunele. Am simtit de doua ori miros de gaz in par si am stat si cate 2 ore in genunchi pentru ca mama sa inlature toate ouale paduchilor, in speranta ca nu o sa ma mai tunda.

Am avut paduchi si am fost privita ciudat de cei ce isi dadeau seama, desi eram un copil foarte bine ingrijit!  Vina nu era a mea, dar chinurile eu le induram.  Mi-as fi dorit sa gasesc pe atunci solutia Paranix si ca povestea mea sa aiba un final fericit ca cel din scurta poveste.

Acum, aleg preventia!

 

Lasă un comentariu