Izolezi si cu vecinii nu te mai certi ;)

Cine nu locuieste la bloc, nu stie ce inseamna pareri diferite si nervi diferiti .
Daca mai locuiesti la parterul blocului si ai apartamentul la umbra…esti terminat!
Cam astea erau parerile mele pana nu demult cand toata casa imi era plina de umezeala, miros de mucegai si un perete din sufragerie era plin de flori. Da nu va ganditi la florile din gradina bunicii, ci la florile de mucegai…negre, urate si la fel de urat mirositoare. Daca mai ai si un dulap pe peretele respectiv, ai ,,norocul,, sa ai odorizant de rufe ca nu mai scapi de el nici cu cel mai bun detergent sau balsam.
Am incercat de toate, de la banalul clor si pana la cei mai buni detergenti pentru peretele inflorat. Nimic nu dadea rezultate de lunga durata. Pe perioada de aproximativ doua saptamani era ok, apoi o luam de la capat. Am vorbit cu vecinii sa nu mai lase usa de la casa scarii deschisa pt ca frigul de pe scara si caldura din casa , imi faceau probleme. Toti intelegeau ce spun dar nici unul nu executa. Incepuse copilul scoala si uniforma, ghiozdanul … toate lucrurile lui de scoala incepeau sa capete miros si puncte de mucegai.
In una din zile am vorbit cu sotul meu sa cautam o solutie ca doar nu lucra in constructii degeaba si i-am zis sa mai zidim un perete. Va dati seama ca ar fi fost niste costuri foparte mari , comparativ cu ideea sotului de a izola cu polistiren.
Asa ca am trecut la izolat. Cu un adeziv special, am terminat treaba in scurt timp si deja se vedeau schimarile. Am spalat peretele si nu a mai iesit mucegaiul atat de repede. A durat pana a mai iesit din nou, dar in cantitate mica si banuiesc ca era deja din zidarie , umezeala din perete ce a dus la o noua ,,plantatie,,.
Vazand ca e chiar bine cu acest izolant termic si costul nu a fost deloc mare, comparativ cu beneficiile…am izolat intregul apartament la exterior.
Acum economisim si banuti la caldura, pentru ca iarna trecuta am folosit centrala mult mai putin ca pana acum, semn ca a stat caldura la interior pentru mai multa vreme.
Cu vecinii nu mai am probleme, pot sa tina usa deschisa, inchisa…e fix la aprecierea lor.
Sa va mai spun ca si vecinul de deasupra a izolat? Vara aceasta vor recurge cu totii la acest lucru si vor avea si ei caldura.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s